bahagia ^.^

assalamualaikum : holaaaa : selamat petanggg
puasa tak ? alhamdulillah , sehingga 6 ramadan belum ada yg tinggal lagi . hee =D
BAHAGIA ? apa itu bahagia ? haha
sendiri faham lahh :)

*bila dah terlebih bahagia mcm ginilahh gayanya*
hoho =.=

tapi kadang-kala setiap kebahagiaan sudah pasti ada nya kesedihan / kecewaan / kedukaan . hah , mcm-2 keluar . haha
yana bahagia bukan sbb PAKWE yana ok ?! yana SINGLE and NOT AVAILABLE ! err ? sebenarnya yana tak sedia untuk ada PAKWE ke BOYFRIEND or whatever lahh . yg pasti yana tak suka bercouple-2 nih , nanti kantoi ngan sedara / family . tak habis-2 nak perli-2 + bebel je . benda yg sama hari-2 nanti yg dikatakan . haishh , bosan mendgrnya >.<

cukup lahh , yana bahagia ngan family , sedara , kawan-2 + abg angkat yana yg still bagi yana nasihat and mcm-2 dlm apa jua keadaan . yana TAK NAK dan TAK AKAN couple ngan dia sbb dia sendiri pun dah ada MAKWE@GIRLFRIEND yg cukup membahagiakan dia . but , we still contact antara satu sama lain .
yana sayang + anggap dia 100% sebagai ABG yana sendiri , tak lebih dan tak kurang . ok ? 

sampai disini sahaja entry yana kali ini . insyaAllah ada masa yana share kehidupan harian yana dgn follower-2 / pembaca-2 sekalian . maaf lah , kalau entry kali ini membosankan , membuat korang tak selesa . btw , yana just nak share je . 

*kadang-kala disebalik senyuman adanya kedukaanya*
senyuman paling lebar untuk anda semua :)

terima kasih kerana sudi membaca dan menginggah di blog yana yg tak seberapa ini >.<
sehingga bertemu lagi pada entry akan datang ;)
SELAMAT BERBUKA PUASA =D
-w'salam-

ramadan come back =.=

assalamualaikum : holaaa
yesterday - 21.7.2012 (Sabtu) bersamaan 1 Ramadan 1434H - 
but today - 22.7.2012 (Ahad) bersamaan 2 Ramadan 1434H - 
speaking tetiba pulak . kita mixed-2 lahh . al-maklum lahh , 2hari berturut-2 tengok cite Oh My English Weekend ! walaupun episod nya berulang kali tengok , tak jemu-2 + bosan but it's interesting ! yeahhh =D
ok , let's we start ! 


semalam sehari suntuk , dok uma then yana buntu(malas) / bosan tak tau buat apa ? pada hal , homework bertimbun-timbun . aduaiii ~ 
apa pun tak boleh . rasanya semalam yana ust siap kumon untuk hari selasa , rabu ngan khamis je KOT . jumaat , sabtu tak buat pun . pas tu nanti bila time nak hantar baru kelam kabut nak siapkan . ni lahh Andik Rifhan Liana binti Hj.Rosli ! suka buat keje last min . haisshhh , bila lahh nak berubah nih ? makin lama makin malas pulak . hurm >.<


puasa pertama , seriously yana tak rasa puasa pun . because yana ganti puasa tahun lepas , beberapa hari lagi nak puasa ramadan tahun ni . disbbkan dah biasa kot , tu yg tak rasa sangat . btw , ramadan kali ni pulak kemalasan yg bertambah . ayoyoyo *-*

semalam juga yana ngan family belah ayah semua balik . senang kata , adik-beradik ayah with family dieorg semua balik . betapa gembiranya jumpa dieorg semua . sekalipun semua tinggal satu negeri Johor . but , jarang dapat nak kumpul semua ada . kalau raya first pun jarang semua balik uma makwang@nenda . bermula 4.30ptg masing-2 dah mula sibuk . ada yg pergi beli brg dapur , ada yg masak , ada yg sibuk jaga anak lahh . biasalahh budak-2 , bila cousin semua balik bertambah riuh lahh uma makwang@nenda . lagi-2 dieorg uhh semua 12 tahun kebawah . yana and asyraf je yg dah remaja . remaja bertemu kanak-2 , jadi kanak-2 lah balik . haha
alaaa , budak senang + selalu . hihi

7.20mlm azan pun berkumandang menandakan waktu untuk berbuka dan waktu maghrib telah masuk . yana minum air + mkn seketul kuih apam perlis . then , yana solat maghrib . pas solat baru yana makan sampai yana rasa kenyang . hehe
sementara uhh , sambil-2 makan terpaksa lahh yana layankan budak-2 kecik . eh-2 cousin-2 yana yg masih kecil . hehe
because parents dieorg semua pi solat maghrib sama-2 . nasib baik lahh makwang@nenda beli dua uma , jadi dia pecahkan bahagian dapur . so , kami berbuka uma yg atas nama my uncle . untuk solat dieorg solat kat uma yg atas nama makwang@nenda . jadi , pas solat semua boleh sambung makan lagi . hihi =D

azan Isyak pula berkumandang , maka kami semua bergerak ke Masjid yg berdekatan dgn uma makwang@nenda untuk menunaikan solat isyak serta terawih . yg tak boleh that means org yg puasa dok uma , jaga anak-2 masing . kami terawih 8 je , sbb ada my uncle nak balik uma sebelah isteri dia pulak . yana and family tak tidur uma wang , disbbkan esok(hari ni) yana tusyen , ibu ada keje yg masih belum siap . adik-2 yana kalau dah jumpa cousin-2 lupa semua benda , jadi dieorg wakil family yana yg tidur uma makwang@nenda . my uncle no2 (adik-beradik ayah yg no 3) balik Rengit . kampung isteri dia pulak . yg ada mu untie  no4 & 5 with anak-2 my uncle no1 yg tidur uma makwang@nenda .

yana balik uma , gosok baju sambil tengok cekerama : Perempuan Neraka ! ayah kata :
''wow , tajuk yg agak menyeramkan ! tak jadi nak tengok!'' 

haha , ntah pape je lahh ayah ni . last-2 yana tengok sorang sampai tamat . eh-2 tak ! ibu pun tengok , tapi dia tengok kejap-2 je . because dia tengok sambil berlari-2 ke dapur masak untuk sahur . hehe
hah , pada siapa-2 yg terlepas tengok lahh ! ni url nya . 


serious rugi tak tengok ! sometimes ada juga kesediahannya tapi cerita ni byk pengajaran yg boleh kita ambil dari cerita ni . btw , ni bukan cerita hantu lahh .
cerita ni tentang , kenapa perempuan mudah dan perempuan paling ramai masuk ke neraka . apa yg diceritakan ni hanya baru balasan didunia . kita tak tau apa pula balasan di akhirat kelak .
senang kata , bertaubat lah ! Allah itu Maha Berkuasa ! tanpa kita duga/jangka kan . dgn sekelip mata je . 

sampai sini sahaja entry yana hujung minggu ni . insyaAllah akan entry akan datang yana akan ceritakan tentang percutian bulan 6 yana with family at Korea and Sarawak eah ? maaf lahh , kalau entry yana ni membosankan . nobody was perfect ok ?
terima kasih kerana berkunjung ke blog yana yg tak seberapa dan berkongsi diari kehidupan yana .
-w'salam- 

sayang mereka :)


assalamualaikum , wahai pembaca-2 sekalian ..
sihat ? yana nihh dah terlebih sihat sbb kenangan 28-5.2012 (Isnin) tak boleh nak lupakan . outing with my dear . k , let's begin ..

masa pergi mak eida ambil yana and cida . kiera bapak dia sendiri yg hantar .
kami outing kat Marrybrown & Da Box je . org lain berpusu-2 nak pergi Mc'D kami lebih selasa tempat yg tak  ramai org . kami nihh , kalau dah jumpa tak ingat dunia =D

- nur syuhaidah mohd yusri - 
- dah sampai -
- dear kita sorang nihh , tak hilang dgn senyuman manisnya -
- menu kami -
- sungguh-2 bercerita -
- kekurangan satu hp (tak berapa nak canggih seperti mereka)-
- selepas kenyang , kami ke Da Box . menghilangkan stress/masalah yg mengganggu fikiran masing-2 -
- apabila empat kepala bergabung , inilah hasilnya -

- we share a happiness together -
- sementara ayah kiera jemput , kami menghirup udara segar di tepi laut Pontian -
- sayidah nafisah khairuddin -
- andik rifhan liana rosli -
- nurul fakhira mohd nasir -
=.=

alhamdulillah .. a special word 'nobody can replace them in my heart forever !'
semoga persahabatan ni berkekalan sampai ke akhirat . aminnn 
to : 
sayidah nafisah = you go to umrah jgn lupakan kami semua . jaga diri baik-2 tau kat sana nanti . sebulan nanti yana keseorangan di kelas tanpa gosip-mosip dan suara-2 bosan kau lagi . jgn lupa hadiah utk aku tau ! 
nur syuhaidah =  awak pun jgn lupa yana disini . jaga diri baik-2 juga tau ! hadiah utk jgn lupa ! =D
nur fakhira = jgn lupa buat video special utk aku bersama gitar kesayangan awak tuh tau ! nak hadiah juga :)
andik rifhan liana = kita akan ke Korea 4/6 balik 9/6 . sehari selepas hari lahir kita . 
korang doakan yana selamat pergi dan balik tau ! 

tamat sudaa entri kali ni . terima kasih kerana membaca blog yana yg tak seberapa nihh ..
w'salam 



4 reka cipta 1

assalamualaikum ..

kali ni yana nak share ngan korang tentang 4reka cipta1 iaitu kelas yana sendiri ! :)
takyah ulas banyak-2 lahh . ok , let's begin ~

first story : yana and geng of class 4reka cipta1 bergabung . menukar dan mengubah suai kelas 100% . haha ! then , inlah hasilnya apabila genius-2 akaun bergabung genius-2 reka cipta .. haha


btw , happening sangat-2 . tak sangka , semua bagi idea dan kerjasama yg sangat bagus ! untung sangat-2 dapat pelajar terlebih GENIUS macam dieorang semua . tapi yang PALING kami BERSYUKUR teramat sangat , sbb kami dapat guru tingkatan yang sangat ambil berat dan tegas tentang kebersihan dan keceriaan kelas . dan cikgu kami tu juga sentiasa mengingatkan supaya kelas 4reka cipta1 menjadi kelas terbersih pada setiap minggu , bulan dan sepanjang tahun . dan inilah hasilnya ~ 


second story : makhluk-2 dan kerenah-2 4reka cipta1 didalam dan diluar kelas . hoho ! =P



the last picture with GPK 1 : Pn.Mahidah (selit tengah-2 yg pakai tudung selain tudung sekolah tuu)
 pelajar-2 lain semua takut bila sebut je nama dia , tapi kalau kami boleh ketawa-2 ngan dia . dia tak garang cuma tegas SIKIT je ^_^

buat masa sekarang kami masih belum berkesempatan bergambar dgn guru tingkatan kami . masa ubah suai kelas tuu , dia ada tapi tak tau lahh . tangan ni , tak terlintas nak bergambar ngan cikgu ! hehe
eh-2 , jap ea . yana pi godek-2 file gamba . try cari sampai dapat ea . harap bersabar yaw !
btw , yana sayang dieorg sangat-2 . tanpa dieorg hidup yana rasa mcm sempurna sbb , setiap hari pasti ada je lawaknya . senang kata , 4reka cipta1 akan janggal kalau satu hari tiada ketawa .. hehe
hah , jumpa pun ! ni dia ~
masa ni amik gamba utk majalah sekolah . 
gamba first serius , second candid tapi bluur lahh . takpe lahh , kira ok lahh tuu ..
akhirnya .. ni lah big bos kami 4reka cipta1 ! cikgu Isma Haniff b.Esa , yg duduk ditengah-2 pakai baju biru tuu . lagi satu , masa nak ambil gamba ni cikgu nak pergi hantar budak-2 taqraw ke peringkat daerah Pontian . haih , cikgu kami ni memang sentiasa sibuk . 
 ini cikgu sangat teliti dlm apa pun , tegas , dialah segala-galanya buat kami di 4reka cipta1 . tanpa dia , ntah apa lahh yg jadi kat 4reka cipta1 ni kan ? 
a special word for cikgu Isma : WE LOVE CIKGU ISMA SOO MUCH ! =D
#yang takde dalam gambar uh , that's means awak-2 tak datang masa yana bawa kamera pi sek (padahal hari bawa just tak amik gamba pun) hoho

sampai disini je yana share ngan korang tentang 4reka cipta1 . 
terima kasih kerana sudi melawat blog yana yang tak seberapa ni .jgn lupa follow tau ! 
wish me luck for mid-year exams 9 May 2012 (rabu) . semoga dapat jawap semua soalan dgn tenang , selesa dan mudah . aminnnnn :)
bye ..



saya cinta awak ! auwww =P



Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

AKU SUKA DIA ..


6 April 2012 , genap sebulan yana mengenali si DIA .
8 April 2012 pula , genap sebulan yana tak jumpa si DIA . hanya dapat mendengar suaraNYA jee . 
takpe , bak kata org sabar itu separuh drpd iman . apapun , kalau ada jodoh tak ke mana . 
actually , yana bukannya COUPLE pun dengan si DIA . masing-masing masih mengenali antara satu sama lain . maklum lah , kami kenal pun semasa pergi kem peringkat negeri di Pusat Koko JB . yana dari daerah Pontian . si DIA dari daerah Mersing . jauh kann ? 

kadang-kala yana kesedihan disebabkan beberapa perkara then si DIA lakukan sesuatu agar yana mengukirkan senyuman walaupun si DIA tak nampak . 
apapun bak kata si penceramah 'KAWAN BAIK' yana , lebih baik BERKAWAN drpd COUPLE . sbb kalau kita COUPLE , then putus terus tak berkawan + kita terus perasaan BENCI uh muncul kan ? kalau kita BERKAWAN , apa-apa pun kita still berhubung + cerita masalah atau kesedihan kita kan ? so , kesimpulannya . COUPLE boleh tapi janganlah sampai sikap kita berubah ke perkara-perkara NEGATIF . 
bak kata ustaz kesayangan yana pula , kalau seorang LELAKI tuu sayangkan kita . dia akan MENJAGA KESELAMATAN + MARUAH kita dan diri dia sendiri , dia TEGUR kita kalau sesuatu benda yang kita lakukan salah . senang kata , carilah LELAKI yang SOLEH . dan jadilah wanita/perempuan yang SOLEHAH ;)

sedikit ungkapan dari satu lagu :
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you

Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
But I always want you to be mine forever
Please be mine forever =)


yana akan sentiasa ingat awak , walaupun kita berjauhan . yana juga akan ingat semua pesanan awak yaw ! seriously , yana RINDU awak FIQ ! :(

                           

;P

suka hati korang lah nak kata yana ni apa . yana just nak korang bayangkan apabila seorg LELAKI buat korang JATUH pada si DIA , korang akan sayang sangat-sangat kat si DIA then jaga perasaan dia betul-betul kan ? so , mcm tuu lah juga perasaan yana sekarang . jadi , yana harap korang FAHAM perasaan yana . walaupun yana sesekali / sentiasa menyakiti hati korang . 

sebelum mengakhiri entry kali ini , yana minta MAAF sangat-sangat pada para pembaca sekalian sekiranya ada yang menyakiti hati anda semua . yana just nak luahkan apa yang yana rasakan selama ini . terima kasih kerana anda sudi membaca segala luahan hati yana .
TERIMA KASIH juga kerana anda sudi melawat blog yana yang tidak seberapa ini . yana tidak seHOT korang , tapi . yana SPOORTING untuk korang ! tak nak sombong-sombong ok ? ;)

papai ! sayang korang semua =)